Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Image Alt

Excursii cu barca în Delta Dunării

Pădurea Caraorman

Pădurea Caraorman

Pădurea Caraorman, cunoscută și sub denumirea de Pădurea Întunecată sau Pădurea Neagră, este o comoară naturală în inima Deltei Dunării. Numele său provine din traducerea din limba turcă a expresiei „kara orman”. Această pădure a fost declarată rezervație naturală strictă și arie de interes național în anul 2000, datorită valorii sale ecologice și biodiversității unice.

Pădurea Caraorman se întinde pe o suprafață de 2250 de hectare, în partea central-nordică a Deltei Dunării, pe teritoriul de nord al satului Caraorman, în comuna Crișan, județul Tulcea. Această rezervație naturală este o comoară în patrimoniul mondial al UNESCO, fiind inclusă în Parcul Național Delta Dunării ca rezervație a biosferei.

Când pășești în Pădurea Caraorman, ești întâmpinat de un peisaj fascinant și misterios. Aici, vei găsi o densitate ridicată de arbori, printre care se remarcă salcâmii, stejarii și frasinii. Frumusețea acestei păduri constă în caracterul său sălbatic și intact, cu alei înguste și umbroase care te duc într-un adevărat labirint verde. Atmosfera este de o liniște absolută, întreruptă doar de ciripitul păsărilor și susurul frunzelor în vânt.

Pădurea Caraorman găzduiește o varietate impresionantă de specii de plante și animale, unele dintre ele fiind rare și protejate. Aici, poți întâlni specii de animale precum mistrețul, vulpea, vidra și chiar șacalul. De asemenea, pădurea este un paradis pentru ornitologi, oferind oportunități de observare a păsărilor specifice Deltei Dunării.

Explorarea Pădurii Caraorman este o experiență de neuitat, oferind o oază de liniște și o conexiune profundă cu natura. Plimbările prin această pădure învăluită în tăcere și mister sunt un prilej perfect pentru a te relaxa, a te încărca cu energie și a admira frumusețea sălbatică a Deltei Dunării.

Pădurea Caraorman, cu peisajul său fermecător și valoarea sa ecologică, este o destinație obligatorie pentru toți cei care doresc să descopere și să protejeze frumusețea și diversitatea Deltei Dunării, această rezervație naturală reprezintănd un refugiu prețios pentru flora și fauna endemică.