Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Image Alt

Excursii cu barca în Delta Dunării

Orașul Sulina

Orașul Sulina

Orașul Sulina, situat în partea estică a Deltei Dunării, este un oraș-port pitoresc în județul Tulcea. Este un loc unic în România, deoarece se poate ajunge aici doar pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră. Cu o populație de mai puțin de 4000 de locuitori, Sulina este una dintre cele mai vechi așezări din țara noastră, având o istorie de peste 2700 de ani.

Orașul se află la cea mai joasă altitudine din România, situându-se la doar 4 metri deasupra nivelului mării, în punctul în care Brațul Sulina se varsă în Marea Neagră. Acest peisaj fascinant creează o atmosferă aparte și o conexiune directă cu natura și cu elementele marine.

Sulina este un loc plin de istorie și de monumente impresionante. Printre acestea se numără Muzeul Farului Vechi, un far observator construit între anii 1869-1870, care emite o lumină albă și fixă, vizibilă pe o rază de 36 de kilometri. Farul reprezintă un simbol al orașului și oferă o perspectivă impresionantă asupra Deltei Dunării și a Mării Negre.

Un alt monument istoric deosebit este Palatul Comisiei Europene a Dunării, construit între anii 1860-1868, care servea ca sediu pentru membrii și Secretariatul General al acestei comisii. Această clădire impresionantă adăpostește o parte din istoria europeană și oferă o imagine a importanței navigației și a relațiilor internaționale în această zonă.

Sulina este și un centru religios important, având șapte biserici, fiecare cu arhitectură și stiluri distincte, reflectând diversitatea culturală și religioasă a orașului.

Un punct de atracție remarcabil este Castelul de apă, cunoscut și sub numele de uzina de apă, construit în 1897 de Regina Olandei. Această clădire impunătoare încă funcționează și furnizează apă potabilă locuitorilor din Sulina.