Contact

Via Appia Antica,
224, 00179 Roma, Italy
Email: reservations@yourdomain.com
Phone: +88 (0) 101 0000 000

side-area-cards

Follow us

Image Alt

Excursii cu barca în Delta Dunării

Lacul Lumina şi Lacul Roşu

Lacul Lumina şi Lacul Roşu

Lacul Lumina și Lacul Roșu se află în estul Deltei Dunării, între cele două brațe ale Dunării, Sulina și Sfântul Gheorghe. Acest complex este alcătuit din Lacurile Roșuleț, Roșu, Puiu și Lumina, care sunt legate între ele prin canale navigabile.

Lacul Roșu, cu o suprafață de aproximativ 24.000 de hectare, se întinde într-o formă lunguiață de la est la vest. Apele sale cristaline oferă un spectacol fascinant, iar frumusețea sa atrage vizitatori din întreaga lume. La nord, Lacul Roșu se conectează cu Lacul Roșuleț prin intermediul Canalului Roșu-Împuțita, oferind o rută navigabilă către Canalul Busurca și ulterior către Brațul Sulina. La vest, legătura cu Lacul Puiu se realizează prin intermediul unui canal navigabil, deschizând posibilitatea de a explora și acest lac.

În partea de nord a Lacului Puiu se găsește Lacul Lumina. Acesta poate fi accesat prin intermediul canalului navigabil ce leagă cele două lacuri. Lacul Lumina oferă o experiență unică, datorită peisajelor pitorești și atmosferei liniștite care îl caracterizează. Apele sale strălucitoare și bogăția naturii îl transformă într-un paradis pentru pasionații de fotografie și pentru iubitorii de natură.

Explorarea celor două lacuri, Lacul Lumina și Lacul Roșu, oferă oportunitatea de a admira peisaje spectaculoase și de a descoperi biodiversitatea deosebită a Deltei Dunării. De-a lungul călătoriei, vei întâlni o varietate de păsări, plante acvatice și habitate unice, care transformă aceste lacuri într-un ecosistem vibrant și fascinant.

Cu apele lor limpezi și peisajele captivante, Lacul Lumina și Lacul Roșu reprezintă destinații deosebite în Delta Dunării, unde călătorii pot experimenta farmecul și frumusețea naturală a acestei regiuni extraordinare.

Dacă ţi-am stârnit interesul pentru o aventură în Deltă, te invităm să ne contactezi pentru a afla disponibilităţile de cazare la Wild Pike Oasis!